Martan mokapala: Sipulit parempiin suihin

Moni martta on kätevä, pätevä ja etevä. Mutta joskus marttakin mokaa. Puuro palaa pohjaan, viherkasvi kuukahtaa kuivuuteen, villapaidat kutistuvat kuumassa pesuohjelmassa… Martan mokapala ei naureskele kenenkään kustannuksella, vaan kertoo enemminkin, että tekevälle sattuu. Ja jos hyvin käy, niin virheistä myös oppii. 

Kuvituskuva, jossa hiiri napostelee kukkasipulia verkkopussista.
Kuva: Mirva Malmgren

Kun perheeni muutti kerrostalosta omakotitaloon, marttaystäväni antoi minulle tupaantuliaislahjaksi puutarhatyövälinesetin ja pussillisen kukkasipuleita. En ymmärrä kukista enempää kuin lehmä aapisesta, joten kiitin kauniisti ja vein pussin varastoon odottamaan. 

Meillä oli pieni lapsi ja paljon järjesteltävää muuton jäljiltä, joten en ehtinyt siinä hötäkässä opetella puutarhatöitä. Muistelin lukeneeni, että kukkasipulit voi istuttaa vaikka talvea vasten. Tuskin siitä mitään haittaa olisi, vaikka sipulit odottaisivat. Ne varmaan viihtyisivät ihan hyvin ulkovarastossa. 

Ilmat viilenivät. Kun eräänä päivänä menimme varastoon, hyllyllä oli pelkkä tyhjä verkkopussi. Joku oli ehtinyt popsia kukkasipulini parempiin suihin. 

Toivottavasti ei saanut vatsanpuruja. 

Liian hidas puutarhuri, 37 

Paljasta meille mokasi

Martan mokapala ei naureskele kenenkään kustannuksella, vaan kertoo enemminkin, että tekevälle sattuu. Ja jos hyvin käy, niin virheistä myös oppii. 

  • Jos tahdot, liitä mukaan kuvasi, julkaisemme sen. Ja jos mokahetkestä on jopa olemassa kuva, lähetä ihmeessä sekin!
    Max. tiedoston koko: 29 MB.
  • Kerro halutessasi nimesi ja ikäsi, voit myös olla anonyymi.
 

Teksti: Lisää kirjoittaja

Kuva: Mirva Malmgren