Kohtaamisia Martan teehetki -tapahtumissa

Yhdistyksemme ovat alkuvuonna kutsuneet kaikki marttailusta kiinnostuneet osallistumaan Martan teehetki -tapahtumiin. Niissä ei ainoastaan maistella erilaisia teelajikkeita, vaan tutustutaan myös innostavaan yhdistystoimintaan ja sen aktiivisiin jäseniin. Moni uusi kasvo onkin löytänyt tiensä mukaan ja liittynyt marttojen joukkoon. 

Henni Kuusisto
Teksti: Henni Kuusisto

Kuva: Kerttu Malinen

Ensimmäiset marttayhdistykset perustettiin jo vuonna 1899, muun muassa Raumalle, Haminaan, Turkuun ja Kuopioon. Tieto yhdistyksistä levisi alkuvuosina tuttavalta toiselle, sillä toiminta ei ollut ajan hallinnossa hyväksyttyä, ja postin käyttö olisi ollut liian riskialtista. Nykyään yhdistystoiminta on olennainen osa marttajärjestöä, johon kuuluu noin tuhat yhdistystä ja noin 38 000 jäsentä. 

Jäsenyys on yhä loistava tapa liittyä mukaan järjestöön, jonka arvot ja päämäärät ovat lähellä sydäntä. Jäsenenä pääset edistämään esimerkiksi kestävää arkea ja terveellisiä ruokavalintoja. Tärkeintä on kuitenkin se, että saat ympärillesi samanmielisten ihmisten porukan – oman yhteisön. 

Marttayhdistysten toiminta tarjoaa monipuolista sisältöä käsitöistä ruokaan ja kotipuutarhasta retkiin. Moni löytää tiensä mukaan eri elämäntilanteissa, esimerkiksi silloin, kun etsii uusia harrastuksia tai verkostoja uudelta paikkakunnalta. 

Martan teehetki -tapahtumat ovat mainio mahdollisuus tutustua marttailuun ja uuteen yhdistykseen ennen liittymispäätöstä. Mikä sen hauskempaa, kuin erilaisten teelaatujen ja herkullisten leivonnaisten maistelu hyvässä seurassa? Samalla tapahtuma innostaa yhdistysaktiiveja avaamaan ovensa uusille jäsenille ja vastaanottamaan uusia ideoita ja ajatuksia. 

Martaksi voi liittyä jokainen; ei tarvitse olla mestari missään asiassa. Marttajärjestö ei ole tarkoitettu vain kaikkitietäville ja -osaaville. Olemme yhteisö, jossa korostuvat yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen ja uusien taitojen oppiminen. 

Marttojen jäsenyys avaa oven monipuoliseen toimintaan omassa yhdistyksessä, tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa vapaaehtoistoiminnan kautta ja rakentaa yhteisöä ympärilleen. Haluatko liittyä joukkoon?