Marttojen joulun perinneruoat ja laatikkoklassikot – ota talteen!

Joulupöydän tutut maut rakentuvat perinteisistä ruoista, joita valmistetaan vuodesta toiseen. Marttojen joulureseptit kokoavat yhteen klassikot, jotka kuuluvat monen suomalaisen jouluun.

Rosolli tuo kirpeän makukimaran joulupöytään.

Suomalainen jouluruoka perustuu yksinkertaisiin raaka-aineisiin ja aikaa kestäneisiin valmistustapoihin. Lanttulaatikko, porkkanalaatikko ja imelletty perunalaatikko ovat joulupöydän peruspilareita, joiden rinnalla rosolli ja pikkelöity punasipuli tuovat raikkautta. Ohrauunipuuro on monelle jouluaaton aamuun kuuluva perinne, ja aterian päättää usein mehevä taatelikakku. Reseptit edustavat Marttojen hyväksi todettuja jouluklassikoita, jotka sopivat niin perinteisen joulupöydän kokoamiseen kuin tuttujen makujen vaalimiseen.

Lanttulaatikko on joulupöydän klassikko.
Taatelikakku on yksi rakastetuimmista joulun leivonnaisista.
Teksti: Sonja Helander

Kuvat: Martat