Teksti: Sonja Helander
Kuvat: Martat
Joulupöydän tutut maut rakentuvat perinteisistä ruoista, joita valmistetaan vuodesta toiseen. Marttojen joulureseptit kokoavat yhteen klassikot, jotka kuuluvat monen suomalaisen jouluun.

Suomalainen jouluruoka perustuu yksinkertaisiin raaka-aineisiin ja aikaa kestäneisiin valmistustapoihin. Lanttulaatikko, porkkanalaatikko ja imelletty perunalaatikko ovat joulupöydän peruspilareita, joiden rinnalla rosolli ja pikkelöity punasipuli tuovat raikkautta. Ohrauunipuuro on monelle jouluaaton aamuun kuuluva perinne, ja aterian päättää usein mehevä taatelikakku. Reseptit edustavat Marttojen hyväksi todettuja jouluklassikoita, jotka sopivat niin perinteisen joulupöydän kokoamiseen kuin tuttujen makujen vaalimiseen.


Kuvat: Martat