Marttayhdistykset juhlivat metsässä – Ohjelmassa joogaa, laulua, herkuttelua

Marttayhdistykset ja -piirit juhlivat tiistaina 21.5. eri puolilla maata 125-vuotiasta marttajärjestöä. Juhlat järjestettiin lähiluonnon helmassa, Marttojen metsävuoden innoittamana.

Marttojen juhliin kuuluvat aina yhteen kokoontuminen ja hauska seura, hyvä tunnelma ja herkulliset tarjoilut. Näin myös metsäjuhlissa. Monet marttayhdistykset järjestivät tapahtuman yhdessä jonkun toisen yhdistyksen tai yhteistyökumppanin kanssa. Jotkut retkeilivät läheiselle laavulle nuotion loimuun, toiset puolestaan levittivät piknikviltit voikukkapellolle.

Tässä tunnelmapaloja yhdistysten Instagram-julkaisuista:

Sotkamon ja Ristijärjen Martat veivät paikallisen päiväkodin luontoeskariryhmän mukanaan retkelle. Päivään mahtui myös rauhoittava tuokio Martan metsäjoogan parissa.
Iitin Koskenniskan Martat juhlivat 125-vuotiasta marttajärjestöä Loimukodalla joogaten, uusia marttalauluja laulaen ja juhlaherkkuja nauttien. Juhlavuoden kunniaksi kodan lähelle istutettiin mansikkakuusi.
Kauhavan Marttojen metsäjuhlissa halailtiin puita, paistettiin makkaraa ja metsäjoogattiin Olutjärvellä.
Kämmenniemen Marttojen juhlat viettiin Käpälämäki-metsässä. Ohjelmassa oli metsäteemaisia runoja, seljankukkajuomamaljoja, juhlapuheita ja onnitteluja sekä tietysti herkullisten retkieväiden nautiskelua. Retkellä tehtiin luontomandaloita ja perehdyttiin retkijätteiden oikeaoppiseen kierrättämiseen. Metsäpalovaroituksen vuoksi nuotiota ei sytytetty.
Luovon Marttojen juhlissa rentouduttiin ja paistettiin tikkupullaa.
Hyvä Martat, hyvä me! Näin Hyvinkään Asennemartat.
Hollihaan Marttojen juhlaretkellä metsäjoogattiin ja nostettiin malja 125-vuotiaalle marttajärjestölle. Toimintapisteillä tehtiin käsitöitä, askarreltiin, tunnistettiin lajeja ja tehtiin käpylehmiä.

Teksti: Emilia Laine
Teksti: Emilia Laine