Marttaliiton kunniajäseneksi nimitetty Maija Riihijärvi-Samuel: ”Olen hyvin iloinen, että Martoilla menee yhä hienosti”

Maija Riihijärvi-Samuel työskenteli Marttaliiton toiminnanjohtajana vuosina 1982–2002. Hänet palkittiin pitkästä urastaan kunniajäsenyydellä vuosikokouksessa 21.4.2024.

Järjestöneuvos Maija Riihijärvi-Samuel aloitti työskentelyn Marttaliitossa vuonna 1973 käynnistäen liiton kansainvälistä yhteistyötä yhdessä silloisen toiminnanjohtajan Annikki Jäntin kanssa. Vuonna 1982 Riihijärvi-Samuel siirtyi Marttaliiton toiminnanjohtajaksi ja Emäntälehden päätoimittajaksi. Hän toimi tehtävissä kaksi vuosikymmentä ja eläköityi vuonna 2002.

Riihijärvi-Samuelin työtä ohjasivat rohkeus, hyvät neuvottelutaidot, kansainvälinen maailmankatsomus ja myönteinen elämänasenne. Hänet valittiin Marttaliiton kunniajäseneksi järjestön vuosikokouksessa Tampereella sunnuntaina 21.4.2024.

-Se on oikein hieno kunnia, Riihijärvi-Samuel iloitsee.

Pitkältä työuraltaan Riihijärvi-Samuelille parhaiten ovat jääneet mieleen kansainvälisen työn myötä tehdyt monet matkat, nuorten perheiden projekti ja neuvonnan kehittäminen.

-Järjestötoiminta ja koulutustyö olivat aina minulle tärkeitä, entinen toiminnanjohtaja muistelee.

Marttajärjestö juhlii tänä vuonna 125-vuotiasta historiaansa. Riihijärvi-Samuel näkee marttayhdistyksillä olevan yhä nykyäänkin tärkeä rooli yhteisöllisyyden rakentamisessa.

-Toivoisin, että järjestötoimintaan sitouduttaisiin tulevaisuudessakin. Marttayhdistysten rooli on merkittävä paikkakuntalaisten yhteen tuomisessa, niin maaseudulla kuin kaupungissakin.

Nuoria Riihijärvi-Samuel houkuttelisi Marttoihin neuvonnan keinoin. Järjestöstä voi saada tietoa samalla, kun etsii internetistä asiaa Marttojen neuvonnan teemoista.

-Toki siinä nuoruudessa on vaihe, jolloin ei oikein ehdi sitoutua mihinkään. Mutta keski-ikäisille ja vanhemmille se voisi olla hyvinkin tärkeää.

-Kaikkiaan olen hyvin iloinen, että Martoilla menee yhä hienosti, marttatyö menestyy ja käytetään uutta teknologiaa! Toivon hyvää menestystä edelleen, hän summaa.

Lue lisää!

Lue lisää Maija Riihijärvi-Samuelin urasta täältä.

Lue uutinen Marttaliiton vuoden 2024 vuosikokouksesta täältä.

Teksti: Ida Korolainen