Martan mokapala: Väärin ymmärretty pesuohje

Lapsen tyyny oli likaantunut pahoin. Tiesin, että villatyynyn pesemisessä pitää olla tarkkana, joten tavasin pesulappua huolellisesti.
Tyyny koostui varsinaisesta villatäytteisestä tyynyosasta ja kevyesti topatusta päällisestä. Päällisessä oli lappu, jossa luki tuotetiedot: ”Kangas 100 % puuvilla. Täyte 100 % villa.”
Homma selvä. Koska villainen tyynyosa oli puhdas, koneeseen tarvitsi heittää vain päällinen. Onneksi lapussa sanottiin, että päällinen on puuvillaa. Sen voisi siis huoletta pestä normaalissa lämpötilassa.
Kun otin pyykit koneesta, sieltä löytyi pieneksi kutistunut päällinen. Tajusin, että pesulapun sana ”täyte” ei viitannutkaan tyynyn vaan päällisen täytteeseen. Villa oli tietenkin ottanut pesuohjelmasta nokkiinsa.
Venyttelin kärsinyttä päällistä minkä pystyin. Kun se oli kuivunut, sulloin käytössä möykkyyntyneen tyynyosan päällisen sisään. Hyvin mahtui, ja tyynystä tuli napakan päällisen ansiosta paljon ryhdikkäämpi kuin ennen.
Onneksi taaperoikäisellä kuopuksella oli tarvetta uudelle pikkutyynylle.
Pyykkäri, 37
Mikä mokapala?
Moni martta on kätevä, pätevä ja etevä. Mutta joskus marttakin mokaa. Puuro palaa pohjaan, viherkasvi kuukahtaa kuivuuteen, villapaidat kutistuvat kuumassa pesuohjelmassa… Aluksi se kiukuttaa, vähitellen hymyilyttää, ja kun aikaa kuluu, voi sen jo jakaa toisillekin.
Martan mokapala ei naureskele kenenkään kustannuksella, vaan kertoo enemminkin, että tekevälle sattuu. Ja jos hyvin käy, niin virheistä myös oppii.
Martan mokapala ei naureskele kenenkään kustannuksella, vaan kertoo enemminkin, että tekevälle sattuu. Ja jos hyvin käy, niin virheistä myös oppii. Paljasta meille mokasi
Sinua saattaa kiinnostaa myös

Reseptit tulivat tarpeeseen – Tammisaaren Martat kasvisruokakurssilla

Vitsikästä meininkiä Vallisaaressa – Culttuurimartat Mahtavalla marttalenkillä
