Martan mokapala: Martat joulukakkua pelastamassa

Toissa joulun alla rupesin tekemään kahvipöytään arabialaista maustekakkua. Anoppi ja ystäväni pitävät kakustani, ja he olivat nytkin tulossa käymään.
Olin jo vaahdottamassa voita ja sokeria, kun hommaan tuli multitaskauksen takia keskeytys. Aloin epäröidä: minkä verran laitoinkaan sokeria?
Menin paniikkiin ja syöksyin marttayhdistykseni Whatsapp-ryhmään. Kysyin, miten pystyy toteamaan, laitoinko jo voin sekaan kolme desilitraa sokeria vai vasta yhden. Vaahdon ulkonäöstä asia ei selvinnyt.
Helpotuin, kun aloin heti saada ratkaisuehdotuksia. Martat ehdottivat maistamista, punnitsemista ja puolen sokeridesin lisäämistä. Päädyin lisäämään puoli desiä sokeria.
Seuraavaksi sekoitin taikinaan jauhot ja tajusin, että munat unohtuivat. Lisäsin vielä nekin.
Valmis kakku oli noin kolme senttiä matalampi kuin normaalisti eikä ihan niin hyvä kuin vaativa makuni olisi edellyttänyt, eli sokeria oli todennäköisesti vain 1,5 desiä. Kukaan muu ei kuitenkaan huomannut mitään.
Onneksi sain martoilta hyviä vinkkejä. Heidän henkinen tukensa oli vankkumaton!
Jouluhösötys, 62
Mikä mokapala?
Moni martta on kätevä, pätevä ja etevä. Mutta joskus marttakin mokaa. Puuro palaa pohjaan, viherkasvi kuukahtaa kuivuuteen, villapaidat kutistuvat kuumassa pesuohjelmassa… Aluksi se kiukuttaa, vähitellen hymyilyttää, ja kun aikaa kuluu, voi sen jo jakaa toisillekin.
Martan mokapala ei naureskele kenenkään kustannuksella, vaan kertoo enemminkin, että tekevälle sattuu. Ja jos hyvin käy, niin virheistä myös oppii.
Martan mokapala ei naureskele kenenkään kustannuksella, vaan kertoo enemminkin, että tekevälle sattuu. Ja jos hyvin käy, niin virheistä myös oppii. Paljasta meille mokasi
Sinua saattaa kiinnostaa myös
"Enemmän kuin harrastus" – Yhteisöllisyys vetää mukaan marttatoimintaan