Martan mokapala: Anopille kiitos kukista 

Moni martta on kätevä, pätevä ja etevä. Mutta joskus marttakin mokaa. Puuro palaa pohjaan, viherkasvi kuukahtaa kuivuuteen, villapaidat kutistuvat kuumassa pesuohjelmassa… Martan mokapala ei naureskele kenenkään kustannuksella, vaan kertoo enemminkin, että tekevälle sattuu. Ja jos hyvin käy, niin virheistä myös oppii. 

Kuvituskuva kukkivasta perunasta.
Kuva: Mirva Malmgren

Edellisen kotimme pieni kukkapenkki portaiden edessä oli ikuinen murheenkryyni, ja se kasvoi joka vuosi vain pelkkää rikkaruohoa. Anoppini yritti aika ajoin ehdottaa, mitä siihen voisi istuttaa, mutta en saanut aikaiseksi laittaa siihen mitään. 

Eräänä kevätpäivänä kunnostauduin hävittämään rikkaruohot ja kääntämään koko kukkapenkin. En kuitenkaan ehtinyt istuttaa mitään ennen pitkälle lomareissulle lähtöä. 

Kun tulimme useiden viikkojen reissulta takaisin kotiin, kukkapenkki oli varsin vehreänä. Arvasin, että anoppini oli ollut asialla. Soitin kiittääkseni ja tiedustelin, mitä kukkaa hän oli istuttanut. 

Sain kuulla, että kukkapenkissämme kasvoi perunoita. Kukkiihan se pottukin!

Lajit hallussa, 42 

Paljasta meille mokasi

Martan mokapala ei naureskele kenenkään kustannuksella, vaan kertoo enemminkin, että tekevälle sattuu. Ja jos hyvin käy, niin virheistä myös oppii. 

  • Jos tahdot, liitä mukaan kuvasi, julkaisemme sen. Ja jos mokahetkestä on jopa olemassa kuva, lähetä ihmeessä sekin!
    Max. tiedoston koko: 29 MB.
  • Kerro halutessasi nimesi ja ikäsi, voit myös olla anonyymi.