Kuvat: Martat ja Shutterstock
Airfryerin huolto – näin pidät laitteesi kunnossa

Pienellä huolellisuudella airfryer palvelee pitkään. Tutustu perusohjeisiin, joilla varmistat laitteen tehokkaan toiminnan ja pitkän käyttöiän.
Airfryerin huolto on avain laitteen pitkäikäisyyteen ja tasalaatuiseen kypsennykseen. Laitteen puhdistaminen jokaisen käyttökerran jälkeen sekä osien säännöllinen tarkistus ja pesu varmistavat, että ruoka kypsyy kauttaaltaan ja laite toimii tehokkaasti. Airfryerissa rapeaan paistotulokseen päästään ilman uppopaistamista, sillä airfryerissa ruoka kypsyy kuuman ilman avulla eikä öljyä tarvitse käyttää lainkaan tai vain vähän. Tasaisen kypsennyksen varmistamiseksi ruoka kannattaa asetella paistokoriin siten, että palat eivät kasaudu liikaa päällekkäin. Huolelliset rutiinit ja oikea öljyn käyttö, tukevat sekä laitteen kestävyyttä että parasta mahdollista paistotulosta.
Lue täältä mitä tulee ottaa huomioon kun valitset airfryeria.

Airfryerin puhdistajan muistilista
- Tutustu laitevalmistajan ohjeisiin ja noudata niitä huolellisesti.
- Puhdista airfryer jokaisen käyttökerran jälkeen.
- Sammuta airfryer ja anna laitteen jäähtyä kunnolla ennen puhdistusta.
- Irrota paistokori ja mahdollinen pelti ja pese ne miedolla pesuaineella sekä lämpimällä vedellä. Älä käytä hankaavia pesuaineita tai välineitä, kuten karhunkieltä.
- Useimmiten paistokorin voi myös pestä astianpesukoneessa. Tarkista käyttöohjeesta.
- Pyyhi laitteen sisäpuoli kostealla liinalla.
- Kuivaa kaikki osat huolellisesti ennen laitteen kokoamista.
- Tarkista säännöllisesti laitteen osat ja vaihda ne tarvittaessa.
Vinkkejä airfryerin käyttöön
- Lämpötila: Airfryer kypsentää ruoan nopeammin, joten perinteisten uunireseptien lämpötilaa kannattaa alentaa yleensä noin 15–20 °C. Jos kokeilet ohjetta ensimmäisen kerran, tarkkaile paistotulosta ja säädä paistoaikaa tarpeen mukaan.
- Öljy: Useimmat airfryerin reseptit vaativat vähän öljyä. Erityisesti luonnostaan vähärasvaiset ruoka-aineet, kuten kasvikset, tarvitsevat kevyen öljyämisen, jotta ne eivät tartu airfryeriin paiston aikana.
- Ravistaminen: Ruuan pinoaminen estää kuumaa ilmaa kiertämästä kunnolla. Ruoan ravistaminen varmistaa, että ilma pääsee kiertämään ruoan ympärillä ja paistotuloksesta tulee tasainen.
- Leipominen: Koska airfryer on kuin pieni tehokas uuni, voit käyttää sitä lähes kaikkeen mitä tekisit uunissa, myös leipomiseen. Tehokkuuden takia paistolämpötila ja aika vaativat usein hieman säätämistä. Suosi ohjeita, jotka on valmiiksi testattu airfryerilla.
Sinua saattaa kiinnostaa myös
Martan mokapala: Martat joulukakkua pelastamassa
"Enemmän kuin harrastus" – Yhteisöllisyys vetää mukaan marttatoimintaan